Légy hatékony IT eszközhasználó!

1 percent better

1 percent better

Milyen célokkal indul az 1% blog?

2017. december 03. - 1 percent better

Ez a blog-kísérlet több okból indult el.

Egyrészt, hogy segítséget nyújtson olyan ötletekkel, amelyek hatékonyabb leszel. Erre utal a blog neve is. Ha folyamatosan törekszel arra, hogy a mindennapokban 1%-kal gyorsabbak/ügyesebbek/stb. legyél, akkor hosszú távon ezek a kis javulások drasztikus hatásokat érhetnek el.

Tippeld meg, hogy, ha a hatékonyságod hetente javul 1%-kal, akkor egy év alatt mekkora változás érhető el?

Ezt a legtöbben alábecsülik, közel 70% javulás várható. És a második év végére? A kiinduláshoz képest már 180% a változás mértéke. Pedig valamiben 1%-ot javulni, vagy valamit 1%-kal hatékonyabban használni nem tűnik lehetetlennek, ugye?

Ha csak a saját környezetünkben szétnézünk, akkor rengeteg ilyen lehetőséget találunk. Ez a blog elsősorban IT szemszögből próbálja az 1% erejét kihasználni. Olyan ötletek, módszerek, eszközök ismertetése a cél, amivel a mindennapi dolgaidat teheted egyszerűbbé. Azokat a dolgokat, amiket PC-n, laptop-on vagy okostelefonon csinálsz, vagy csinálhatnál.

Képzeld el, hogy mennyivel hatékonyabban tudna egy 400 főt foglalkoztató cég működni, ha az alkalmazottak csak egy picit hatékonyabban használnák az irodai szoftvereket. Pedig például a gyorsbillentyűk rendszeres használatával ez egyszerűen elérhető.

Másrészt, ez a blog egy emberkísérlet is. Képes vagyok minimum egy éven keresztül, hetente legalább egy blog bejegyzést készíteni? Ezzel is arra ösztönözve magam, hogy új dolgokat ismerjek meg.

Ami leginkább inspirált az oldal elinditásában, az a kiszamolo.hu blog. Motivációm nem az, hogy hasonló sikerességű blogot csináljak, hanem, hogy az íráson és visszajelzéseken keresztül magamat is fejlesszem.

Harmadrészt, a kíváncsiság vezérel. Van igény ilyen jellegű információra és ötletekre? Ha rendszeresen készülnek blog bejegyzések, akkor egy év alatt lesznek visszatérő olvasók, kommentelők és RSS csatornára feliratkozók? 

A bejegyzés trackback címe:

https://1percentbetter.blog.hu/api/trackback/id/tr4813415151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása