Légy hatékony IT eszközhasználó!

1 percent better

1 percent better

Nézz videókat gyorsabban

2017. december 08. - 1 percent better

Ha van egy olyan listád, ami a később megnézendő videókat tartalmazza (mert mindre sosincs idő), akkor ez a kis trükk rengeteg fog segíteni neked.

Nagyon sok oktatóanyag elérhető már online is. Nem számít, hogy ezeket a saját magad fejlesztésére nézed végig, vagy esetleg kötelező feldolgoznod őket, gyorsítva hamarabb fogsz végezni velük. De ide tartoznak hosszú interjúkat, teszteket tartalmazó videók is. Ezeket 25-50%-kal gyorsabban nézve sem sérül az adott anyag feldolgozhatósága. 25%-os gyorsítással egy 60 perces videót 48 perc alatt megnézhetsz.

Youtube-on ezt nagyon egyszerűen be tudod állítani. Egy adott videónál, a jobb alsó sarokban kattints a Settings-re (kis fogaskerék) és ott a Speed-et állítsd Normal-ról 1.25-re.

youtube_2.png

Ezt gyorsbillentyűkkel is tudod szabályozni: gyorsabb lejátszást a Shift + . lenyomásával tudsz elérni, a Shift + , kombinációval pedig lassítani lehet. Gyorsbillentyűkről bővebben itt olvashatsz.

Próbáld ki a fentiket az alábbi videó-sorozatokkal:

Elektronauta - heti rendszerességű videók az elektromos autókról.

Kiszámoló akadémia - pénzügyi alapoktatás 15 órában (azaz 12 órában, 25%-kal gyorsítva).

Természetesen ezt a funkciót okostelefonon is eléred.

A második legnagyobb videómegosztón, a Vimeo-n egy kicsit bonyolultabb ezt megoldani. A Vimeo elsősorban professzionális felhasználóknak készült. Vimeo Pro előfizetők a lejátszási sebességet könnyen be tudják állítani. Nem Pro előfizetőként a következő lehetőséged van: Chrome böngészőben telepítsd a Vimeo repeat & speed extension-t. Ezekután minden Vimeo videónál a jobb felső sarokban az alábbi menüsor fog megjelenni, ahol a legalsó 1x-re kattintva beírhatod a kívánt sebességet (1.25 a 25%-os gyorsításhoz).

vimeo.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://1percentbetter.blog.hu/api/trackback/id/tr3613457267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása