Légy hatékony IT eszközhasználó!

1 percent better

1 percent better

Google Maps útvonal elküldése SMS-ben

2017. december 22. - 1 percent better

Ha sokszor használod a Google Maps-t, akkor hasznosnak fogod találni ezt a kis trükköt. Miután megtervezted az útvonalat böngészőben (pl. napközben a monitor előtt ülsz, és tudni szeretnéd, hogy fogsz eljutni az esti találkozódhoz), egy gombnyomással el tudod azt küldeni az okostelefonodra.

Ehhez kattints a "Send directions to your phone" / "Útvonalterv elküldése telefonra" feliratra:
capture1.PNGVagy kattints az alabbi ikonra:

capture3.PNG

A felugró ablakban kattints a "Text to ... " / "SMS ide: ..." szövegre:capture2.PNG(Amennyiben még nem adtál meg telefonszámot a Google-nek, akkor ezt nyugodtan tedd meg, nem fog azzal semmilyen módon visszaélni. Ehhez nyisd meg az alábbi oldalt, majd a "Personal info & privacy" / "Adatvédelmi beállítások" dobozban válaszd a "Your personal info" / "Személyes adatok" menüpontot. Itt a "Phone" / "Telefon" alatt add meg a telefonszámodat.)

Pár pillanaton belül kapsz egy SMS-t a Google-től. Ezek az SMS-ek díjmentesek.

img_4472.pngBökj a benne lévő linkre amikor szükséged van erre az útvonalra (akár hetekkel később is), és a telefonod megnyitja azt a Google Maps alkalmazásban. Hátránya, hogy ez csak akkor fog működni, ha a Google Maps-t már feltelepítetted.

img_4473.pngAz útvonalat akár email-ben is elküldheted, de én hasznosabbnak találom az SMS-t. Ezeket bárkinek egyszerűen továbbíthatod, például, ha több embernek el kell küldened, hogy találhatnak el hozzád. Az útvonalakat tervezheted aszerint is, hogy mikor szeretnél elindulni vagy érkezni. Próbáld ki ezeket a beállításokat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percentbetter.blog.hu/api/trackback/id/tr1713516717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása